tag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post9116294913807021333..comments2022-06-27T22:55:09.261+03:00Comments on Winoblog: The Winogradsky project !Hera Karayannihttp://www.blogger.com/profile/03562209355698786356noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-78327116533261371482012-01-27T12:53:22.332+02:002012-01-27T12:53:22.332+02:00H αναερόβια αναπνοή δεν χρησιμοποιεί το οξυγόνο ως...H αναερόβια αναπνοή δεν χρησιμοποιεί το οξυγόνο ως τελικό δέκτη e- αλλά ενώσεις όπως τα νιτρικά, τα θεϊκά τα οποία εμφανίζουν χαμηλότερο δυναμικό οξειδοαναγωγής από το οξυγόνο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται χαμηλότεροι ρυθμοί αύξησης από τους αερόβιους μικροοργανισμούς. Oι δότες e- είναι ενώσεις όπως οργανικά υποστρώματα, το υδρογόνο (στους αυτότροφους), HPO3-.<br /><br />Όσον αφορά την ζύμωση ως δότες και δέκτες ηλεκτρονίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν οργανικά υποστρώματα. <br /><br />-Σχετικές Πηγές-<br />1. <br />www.microbialfuelcell.org/www/index.php/Microbiology/3-The-energy-metabolism-of-microorganisms.html<br /><br />2. http://en.wikipedia.org/wiki/Anaerobic_respiration#Anaerobic_respiration_as_compared_to_fermentation<br /><br />3.<br />http://en.wikipedia.org/wiki/Microbial_metabolism#Anaerobic_respirationchristos panagiotis lisgarashttps://www.blogger.com/profile/01601631359668658307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-62792627992502616042012-01-26T14:48:20.663+02:002012-01-26T14:48:20.663+02:00Μήπως να μας δώσεις την βιβλιογραφική πηγή απ'...Μήπως να μας δώσεις την βιβλιογραφική πηγή απ'όπου πήρες αυτήν την πληροφορία; Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο να δούμε ποιος είναι ο δότης και ποιος ο δέκτης ηλεκτρονίων στη μία και την άλλη περίπτωση;Hera Karayannihttps://www.blogger.com/profile/03562209355698786356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-62886507769484133322012-01-12T19:31:46.563+02:002012-01-12T19:31:46.563+02:00Στο αναερόβιο περιβάλλον μπορούν να επιζήσουν οι μ...Στο αναερόβιο περιβάλλον μπορούν να επιζήσουν οι μικροοργανισμοί οι οποίοι είναι ικανοί να ζυμώνουν την οργανική ύλη και αυτοί που είναι ικανοί να επιτελούν αναερόβια αναπνοή. Έτσι, κάποια στελέχη μυκήτων είναι ικανά να αναπτύσσονται σε ανοξικά μικροπεριβάλλοντα καθώς ζυμώνουν τα σάκχαρα σε αιθανόλη και προσλαμβάνουν ενέργεια. Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως οι ρυθμοί αύξησης είναι μικροί σε σχέση με αυτούς που παρατηρούνται στον οξειδωτικό μεταβολισμό. <br /><br />** Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι η εξής: Πρώιμα μιτοχόνδρια που υπάρχουν στον μύκητα Saccharomyces cerevisiae μπορούν να ενεργοποιηθούν αν στο μέσο ανάπτυξης υπάρξει μια πηγή οξυγόνου. Φαίνεται δηλαδή πως η μιτοχονδιακή βιογένεση μπορεί να επαχθεί ως αποτέλεσμα εξελικτικής πίεσης ή ως μια μορφή προσαρμογής σε ένα νέο ενδιαίτημα. Ίσως λοιπόν, μύκητες που πριν ήταν υποχρεωτικά αναερόβιοι να ενεργοποίησαν την αναπνευστική τους αλυσίδα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. (Promitochondria of Anaerobically Grown Yeast,Conversion into Respiring Mitochondria, H. Plattner)christos panagiotis lisgarashttps://www.blogger.com/profile/01601631359668658307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-47473140574023915492012-01-12T14:04:45.087+02:002012-01-12T14:04:45.087+02:00...άρα μπορούμε να έχουμε μύκητες ή όχι στο αναερό......άρα μπορούμε να έχουμε μύκητες ή όχι στο αναερόβιο αυτό περιβάλλον;<br /><br />ΚΚkkormashttps://www.blogger.com/profile/10052346369886201555noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-38218289996640947412012-01-12T14:03:40.423+02:002012-01-12T14:03:40.423+02:00Μην ξεχνάμε και τους Νο 1 ζυμωτές, τους μύκητες!
...Μην ξεχνάμε και τους Νο 1 ζυμωτές, τους μύκητες!<br /><br />ΚΚkkormashttps://www.blogger.com/profile/10052346369886201555noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-89475357853780894792012-01-09T23:03:53.480+02:002012-01-09T23:03:53.480+02:00Οι δύο όροι δεν είναι ταυτόσημοι, η αναερόβια ζύμω...Οι δύο όροι δεν είναι ταυτόσημοι, η αναερόβια ζύμωση δεν απαιτεί την παρουσία κάποιας μεμβράνης ή ηλεκτροχημικής βαθμίδωσης ιόντων υδρογόνου. Αντίθετα, για τη διεξαγωγή της αναερόβιας ή κυτταρικής αναπνοής είναι απαραίτητη η ύπαρξη ηλεκτροχημικού πρανούς ανάμεσα στις δύο πλευρές της κυτταρικής μεμβράνης.christos panagiotis lisgarashttps://www.blogger.com/profile/01601631359668658307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-60375154382050007752012-01-09T22:39:06.498+02:002012-01-09T22:39:06.498+02:00'Αναερόβια ζύμωση' και 'αναερόβια αναπ...'Αναερόβια ζύμωση' και 'αναερόβια αναπνοή' είναι το ίδιο άραγε...;Hera Karayannihttps://www.blogger.com/profile/03562209355698786356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-77746738780374347852012-01-09T22:27:23.166+02:002012-01-09T22:27:23.166+02:00Το χρώμα της στήλης στη φωτογραφία 1.0 ήταν ανοικτ...Το χρώμα της στήλης στη φωτογραφία 1.0 ήταν ανοικτό πορτοκαλί και δεν οφειλόταν σε φωτισμό.<br /><br />Όσον αφορά την αναερόβια ζύμωση επιτελείται στην κατώτερη ζώνη της στήλης και γίνεται από τα βακτήρια του γένους Clostridium τα οποία είναι υπεύθυνα για την αναερόβια αναπνοή.<br /><br />Πιο συγκεκριμένα λοιπόν τα βακτήρια αυτά ζυμώνουν την γλυκόζη(ή γενικότερα οργανικά συστατικά) και παράγουν αιθανόλη και οργανικά οξέα, τυπικά προϊόντα μιας αναερόβιας αναπνοής. Έπειτα, η αιθανόλη και τα οργανικά οξέα χρησιμοποιούνται από τα βακτήρια του γένους Desulfovibrio παράγοντας υδρόθειο το οποίο είναι πτητικό και διαφεύγει από το ίζημα και καταλήγει στην επιφάνεια της στήλης.<br /><br />Αυτό είναι το αέριο το οποίο προσδίδει τη δυσάρεστη οσμή.christos panagiotis lisgarashttps://www.blogger.com/profile/01601631359668658307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6673091514910383162.post-11573264753449367372012-01-09T21:47:29.046+02:002012-01-09T21:47:29.046+02:00Πολύ εντυπωσιακό το πορτοκαλί της πρώτης φωτογραφί...Πολύ εντυπωσιακό το πορτοκαλί της πρώτης φωτογραφίας και το κόκκινο της τελευταίας. Θα ήταν ωραία να αναρτήσεις και μία φωτογραφία ολόκληρης της στήλης να δούμε πώς είναι. Το πορτοκαλί είναι λόγω φωτισμού ή ήταν πράγματι έτσι; Τι παράγεται από την 'αναερόβια ζύμωση΄και δίνει τη χαρακτηριστική οσμή;Hera Karayannihttps://www.blogger.com/profile/03562209355698786356noreply@blogger.com