Winogradsky column lab page!


File:Icons-flag-uk.png
Welcome to the Winogradsky column lab page! Students from the Departments of Biological Applications and Technology, University of Ioannina and Icthyology and Aquatic Environment, University of Thessaly, Greece and the Microbiology course, Faculty of Sciences, University of Cádiz, Spain, discuss their findings on Winogradsky columns they constructed!

If you want to add a post, please feel free to contact the blog administrators (Hera Karayanni, Sokratis Papaspyrou or Kostas Kormas)!



Καλωσορίσατε στη σελίδα των Winobloggers! Διαδικτυακός τόπος συνάντησης φοιτητών, φοιτητριών και διδασκόντων δύο Τμημάτων από την Ελλάδα: Tμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Παν/μιο Ιωαννίνων και Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Παν/μιο Θεσσαλίας και ενός από την Ισπανία: Σχολή Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Cadiz. Παρακολουθούμε, σχολιάζουμε, ρωτάμε, απαντάμε σχετικά με τα πειράματά μας, τις στήλες Winogradsky!


Bienvenidos a la pagina web de los Winobloggers! Aquí los estudiantes y profesores de dos departamentos griegos, el Departamento de Aplicaciones y Tecnologías Biológicas de la Universidad de Ioannina y el Departmento de Agricultura, Ictiología y Sistemas Acuáticos de la Universidad de Thessalia, junto con los estudiantes de Microbiología de la Facultad de Ciencias en la Universidad de Cádiz, se reúnen para observar, comentar, preguntar y responder a preguntas relacionadas con nuestro experimento, la columna Winogradsky.


Winogradksy columns

Winogradksy columns
'In the field of observation, chance only favors the prepared mind' Pasteur 1854

Blog posts

Friday 23 January 2015

Καλησπέρα σας και πάλι,

Επειδή για κάποιον άγνωστο λόγο δεν μου επιτρέπεται από το blog να κάνω ανάρτηση κάτω από σχόλιο, θα σας απαντήσω εδώ.

1η ερώτηση:  Και ναι...η στήλη κοινώς έπεσε, αλλά αναδεύτηκε τόσο έντονα που προφανώς χάθηκαν τα πάντα και δεν εμφανίστηκε ξανά κανένα αποτέλεσμα. Έτσι άλλαξα το νερό, που περιείχε μέσα και τον χυμό πορτοκαλιού και έβαλα νερό βρύσης.
Το νερό βρύσης σίγουρα περιέχει διαφορετικούς μικροοργανισμούς, διαφορετική αλατότητα, καθώς και αναλογία ιχνοστοιχείων.

2η ερώτηση: Η στήλη πιστεύω πως κοκκίνισε για έναν από τους δύο παρακάτω τρόπους
α) Λόγω του ότι επικρατούν ανοξικές συνθήκες μπορεί τα πορφυρά θειοβακτήρια να πήραν τη θέση των κυανοβακτηρίων.
β) Μπορεί να αναπτύχθηκαν <<Sheathed bacteria>>, τα οποία είναι μικροαερόφιλα, εμφανίζονται στη στήλη Winogradsky. Μπορεί να βρίσκεται είτε σε φυσικό είτε σε νερό βρύσης. Εμφανίζουν περίβλημα το οποίο παίρνει κόκκινο-καφέ-κίτρινο χρώμα και δημιουργούν αποικίες.

No comments:

Post a Comment