Winogradsky column lab page!


File:Icons-flag-uk.png
Welcome to the Winogradsky column lab page! Students from the Departments of Biological Applications and Technology, University of Ioannina and Icthyology and Aquatic Environment, University of Thessaly, Greece and the Microbiology course, Faculty of Sciences, University of Cádiz, Spain, discuss their findings on Winogradsky columns they constructed!

If you want to add a post, please feel free to contact the blog administrators (Hera Karayanni, Sokratis Papaspyrou or Kostas Kormas)!



Καλωσορίσατε στη σελίδα των Winobloggers! Διαδικτυακός τόπος συνάντησης φοιτητών, φοιτητριών και διδασκόντων δύο Τμημάτων από την Ελλάδα: Tμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Παν/μιο Ιωαννίνων και Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Παν/μιο Θεσσαλίας και ενός από την Ισπανία: Σχολή Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Cadiz. Παρακολουθούμε, σχολιάζουμε, ρωτάμε, απαντάμε σχετικά με τα πειράματά μας, τις στήλες Winogradsky!


Bienvenidos a la pagina web de los Winobloggers! Aquí los estudiantes y profesores de dos departamentos griegos, el Departamento de Aplicaciones y Tecnologías Biológicas de la Universidad de Ioannina y el Departmento de Agricultura, Ictiología y Sistemas Acuáticos de la Universidad de Thessalia, junto con los estudiantes de Microbiología de la Facultad de Ciencias en la Universidad de Cádiz, se reúnen para observar, comentar, preguntar y responder a preguntas relacionadas con nuestro experimento, la columna Winogradsky.


Winogradksy columns

Winogradksy columns
'In the field of observation, chance only favors the prepared mind' Pasteur 1854

Blog posts

Friday 23 March 2012

ΣΤΗΛΗ WINOGRADSKY                                                            ΟΜΑΔΑ: ΣΑΒΒΑΚΗΣ - ΣΑΡΡΗ 






Η στήλη μας αποτελείται απο ίζημα και θαλασσινό νερό από την παραλία του Άναυρου τα οποία αναμίχθηκαν με αυγό ,corn flour για την παροχή θρεπτικών συστατικών και κομμάτια εφημερίδας που δρουν ως πηγή άνθρακα.  Το δείγμα τοποθετήθηκε  στο σκοτάδι και καλύφθηκε με ζελατίνη και παρατηρείθηκε οτι κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας άρχησε να έχει έντονη δυσοσμία και επείσης άρχισε να αναπτύσσει μία κρούστα   χρώματος λευκού η οποία αποτελείται από αερόβιους οργανισμούς που υπήρχαν μέσα στο δείγμα οι οποίοι κινήθηκαν προς τα πάνω για να έχουν περισσότερη πηγή αέρα οι οποίοι μέσα στις πρώτες 2-3 μέρες άρχισαν να πεθαίνουν γιατί παρατηρήσαμε ότι η κρούστα άρχισε να κατακρημνίζεται. Τέλος παρατηρήσαμε την δημιουργία μίας νέας αποικίας μικροοργανισμών μαύρης απόχρωσης . 

1 comment:

  1. Οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να κάνουν κάθετη μετανάστευση...
    Η κρούστα αποτελείται από μικροοργανισμούς ή από προϊόν μεταβολισμού μικροοργανισμών...;
    Στην 3η φωτογραφία φαίνεται πολύ καθαρά πώς αρχίζει να μαυρίζει το ίζημα. Έχει εξαπλωθεί το μαύρο χρώμα;

    ReplyDelete