Winogradsky column lab page!


File:Icons-flag-uk.png
Welcome to the Winogradsky column lab page! Students from the Departments of Biological Applications and Technology, University of Ioannina and Icthyology and Aquatic Environment, University of Thessaly, Greece and the Microbiology course, Faculty of Sciences, University of Cádiz, Spain, discuss their findings on Winogradsky columns they constructed!

If you want to add a post, please feel free to contact the blog administrators (Hera Karayanni, Sokratis Papaspyrou or Kostas Kormas)!



Καλωσορίσατε στη σελίδα των Winobloggers! Διαδικτυακός τόπος συνάντησης φοιτητών, φοιτητριών και διδασκόντων δύο Τμημάτων από την Ελλάδα: Tμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Παν/μιο Ιωαννίνων και Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Παν/μιο Θεσσαλίας και ενός από την Ισπανία: Σχολή Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Cadiz. Παρακολουθούμε, σχολιάζουμε, ρωτάμε, απαντάμε σχετικά με τα πειράματά μας, τις στήλες Winogradsky!


Bienvenidos a la pagina web de los Winobloggers! Aquí los estudiantes y profesores de dos departamentos griegos, el Departamento de Aplicaciones y Tecnologías Biológicas de la Universidad de Ioannina y el Departmento de Agricultura, Ictiología y Sistemas Acuáticos de la Universidad de Thessalia, junto con los estudiantes de Microbiología de la Facultad de Ciencias en la Universidad de Cádiz, se reúnen para observar, comentar, preguntar y responder a preguntas relacionadas con nuestro experimento, la columna Winogradsky.


Winogradksy columns

Winogradksy columns
'In the field of observation, chance only favors the prepared mind' Pasteur 1854

Blog posts

Wednesday, 21 March 2012

10η ΟΜΑΔΑ: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΒΑΪΟΣ - ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


Στήλη Winogradsky
Η στήλη μας αποτελείται απο ίζημα και θαλασσινό νερό από την παραλία του Ανάυρου τα οποία αναμίχθηκαν με αυγό για την παροχή θρεπτικών και κομμάτια εφημερίδας που δρουν ως πηγή άνθρακα. Τοποθετήσαμε τη στήλη μας σε σκοτεινό μέρος και με τη πάροδο των ημερών παρατηρήσαμε κάποιες αισθητές αλλαγές.

  • 3η ημέρα:
Παρατηρουμε μεταβολές στο μέσον της στήλης όπου γίνεται ο διαχωρισμος μεταξυ ιζηματος και θαλασσινου νερού σε συνδυασμό με την παράλληλη εμφάνιση των μικροοργανισμών που αρχίζουν να αναπτύσσονται.


















  • 5η ημέρα:
Διακρίνουμε αλλαγες στο χρωμα του νερου(θολεροτητα) και του ιζηματος(πιο σκουρο) στην πρωτη φωτογραφια(κατω -αριστερα) ενω στη δεύτερη φωτογραφία παρατηρούμε ξεκάθαρα οτι οι μικροοργανισμοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται με αμείωτους ρυθμούς.

















  • 7η ημέρα:
Δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες αλλαγές παρα μόνο στο χρώμα του ιζήματος που έγινε ακόμα πιο σκούρο.


  • 9η ημέρα:
Διακρίνουμε και στις δυο φωτογραφίες μια αύξηση της θολερότητας του νερού παράλληλα με την παρουσία μικροοργανισμων στη κορυφή της στήλης.


















YΣ: Ολες τις ημέρες υπήρξε παρουσία εντονης μυρωδιάς(που να μην υπηρχε...) η οποία προσπάθησε μάταια να μας αποτρέψει να φωτογραφήσουμε τη στήλη μας. Τελικά τα καταφέραμε χωρίς να χρειαστεί να φορέσουμε μάσκες οξυγόνου.



1 comment:

  1. Και το ίζημα έγινε πιο σκούρο ή μου φαίνεται;

    ReplyDelete