Winogradsky column lab page!


File:Icons-flag-uk.png
Welcome to the Winogradsky column lab page! Students from the Departments of Biological Applications and Technology, University of Ioannina and Icthyology and Aquatic Environment, University of Thessaly, Greece and the Microbiology course, Faculty of Sciences, University of Cádiz, Spain, discuss their findings on Winogradsky columns they constructed!

If you want to add a post, please feel free to contact the blog administrators (Hera Karayanni, Sokratis Papaspyrou or Kostas Kormas)!



Καλωσορίσατε στη σελίδα των Winobloggers! Διαδικτυακός τόπος συνάντησης φοιτητών, φοιτητριών και διδασκόντων δύο Τμημάτων από την Ελλάδα: Tμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Παν/μιο Ιωαννίνων και Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Παν/μιο Θεσσαλίας και ενός από την Ισπανία: Σχολή Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Cadiz. Παρακολουθούμε, σχολιάζουμε, ρωτάμε, απαντάμε σχετικά με τα πειράματά μας, τις στήλες Winogradsky!


Bienvenidos a la pagina web de los Winobloggers! Aquí los estudiantes y profesores de dos departamentos griegos, el Departamento de Aplicaciones y Tecnologías Biológicas de la Universidad de Ioannina y el Departmento de Agricultura, Ictiología y Sistemas Acuáticos de la Universidad de Thessalia, junto con los estudiantes de Microbiología de la Facultad de Ciencias en la Universidad de Cádiz, se reúnen para observar, comentar, preguntar y responder a preguntas relacionadas con nuestro experimento, la columna Winogradsky.


Winogradksy columns

Winogradksy columns
'In the field of observation, chance only favors the prepared mind' Pasteur 1854

Blog posts

Friday, 16 March 2012

Τα καμώματα του Βόλου...

Ομάδα 11: Παππάς-Σάββα

Μπορεί να αργήσαμε λίγο... αλλά τελικά τα καταφέραμε...! 

Η στήλη μας περιλαμβάνει ίζημα από την παραλία του Αναύρου, έχει ανακατευθεί με αυγό (παροχή θρεπτικών) και κομμάτια εφημερίδας (πηγή άνθρακα) και βρίσκεται σε πλήρες σκοτάδι. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι μεταβολές της στήλης την πρώτη, την τέταρτη και την έκτη μέρα. Όπως φαίνεται την τέταρτη μέρα, εμφανίστηκε ένα υποκίτρινο μη διαυγές στρώμα καθ όλη την στήλη του ύδατος το οποίο από την έκτη μέρα συμπυκνώθηκε σε ένα στρώμα στην επιφάνεια και συνεχίζει έως και σήμερα να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Ωστόσο το ίζημα έχει αρχίσει να αμαυρώνεται. Έκτος απ την τέταρτη μέρα που υπήρχε μία οσμή κάπως περίεργη...προς το παρόν πάμε καλά από αυτήν την άποψη...!




3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Καλά, στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται πολύ λαχταριστό, μονο το σιρόπι κεράσι λείπει και έτοιμο το cheesecake! Σλουρπ!
    Παρεπιπτόντως, πώς και το δικό σας στο σκοταδι "εξελισεται" πιο γρήγορα απο το δικό μας στο φως;;; Κατι το ποτισατε, ειμαι σιγουρη! :P
    Υπάρχει περίπτωση το δικό μας να "κρυώνει" επειδή ειναι δίπλα στην μπαλκονόπορτα και γι' αυτό να είναι αργόστροφο;;;

    ReplyDelete
  3. Δεν ξέρω εάν βοηθάει πάντως βρίσκεται μέσα στο μπάνιο μου...Και μένα περίεργο μου φάνηκε...ενδεχομένως λόγω σχετικά μεγάλης θερμοκρασίας... είπαμε στοργή και προδέρμ...εεε αυτό έχει κ μια δική του μίνι κουβερτούλα (κουτι)...

    ReplyDelete